Az Art4ROM új és innovatív módszerrel támogatja a pedagógusokat.

 

A roma kultúrával kapcsolatos képzés a projekt kezdeti fázisában előállított anyagokra épül, amely a kutatási fázisban felépített elméleti keretre reflektál.

 

A foglalkozások elméleti és gyakorlati részből állnak (összességében 3 nap – 20 óra) és céljuk nem csak a módszer ismeretének egyedi és részletes gyakorlati elemekkel tarkított átadása, hanem a tanárok/művészek számára szükséges bizalomépítés is, amelynek segítségével a művészeteket és a kreativitást a gyerekekkel való foglakozások során alkalmazzák.

 

A tréningek 8 órás szakaszokból állnak, melyek érintik a pedagógiát (pl. tanulási nehézségek), a pszichológiát (pl. szociális, érzelmi és viselkedési nehézségek), a kommunikációs technikákat, szabadidős tevékenységeket és a módszertani kézikönyvben foglalt különböző művészeti formákat.

 

A gyakorlati rész 12 óra, amelyre iskolákban, vagy más oktatási intézményekben kerül sor, ahol a különböző tevékenységek gyakorlati bemutatása, átadása történik.Az egyes szakaszok részletes bemutatásra kerülnek az Art4ROM módszertani kézikönyvben.

 

Az Art4ROM bevezető tréninget minden, a kísérleti projekthez kiválasztott iskolában megtartják.A tréningeket a MUS-E Magyarország, a MUS-E Nápoly és az ETP tartja (az Art4ROM projekt partnerei a kísérleti projektre kiválasztott országokban)A projekt befejeztével a partnerség egy innovatív, hasznos és egyedi tréning birtokába kerül, amely később a projekt során történő terjesztés és hálózatépítés által széles oktatói közösség számára válik elérhetővé.


 

Képzés

A projekt pénzügyi hátterét az Európai Bizottság biztosítja.