

Art4ROM recolza als educadors amb metodologies noves i innovadores
La formació sobre la cultura gitana es basarà en els materials produïts durant la fase inicial del projecte. La formació reflectirà el marc teòric construït a la fase de recerca.
Les sessions seran teòriques i pràctiques (un total de 20 hores en 3 dies) i es dissenyaran no només per a transferir el coneixement de la metodologia amb activitats pràctiques úniques i detallades, sinó per a construir la confiança necessària que els professors requereixen per a que es comprometin a utilitzar metodologies artístiques i a desenvolupar la creativitat dels nens.
La formació constarà de vàries sessions per un total de 8 hores en las quals es treballarà pedagogia (per exemple, dificultats d’aprenentatge i de comportament socials, emocionals), tècniques de comunicació de psicologia, oci i diferents formes d’art incluses en el manual de la metodologia Art4ROM.
La part pràctica constarà de 12 hores que s’impartiran a l’escola o un altra institució educativa o associació on es realitzarà la demostració pràctica de les diferents activitats.
El contingut de les sessions s’explicarà detalladament en el manual Metodologia Art4ROM.
La formació inicial Art4ROM es realitzarà a totes les escoles seleccionades per al pilotatge.
La formació la impartirà MUS-E Hongria, MUS-E Nàpols i ETP (els socis Art4ROM en els països on realitzarà el pilotatge) i per la Unión Romaní.
Un cop finalitzat el projecte, el parternariat tindrà una formació innovadora, útil i única que s’oferirà a una àmplia comunitat educativa mitjançant activitats de difusió i creació de xarxes dutes a terme durant el projecte.
Formació
Aquest projecte s’ha finançat amb el recolzament de la Comissió Europea